Inloggen voor besloten content

Inloggen als lid is mogelijk door het invullen van het inlogformulier rechts. U krijgt dan toegang tot besloten content van de commissie.

Inloggen voor besloten contentwoensdag, 01 juni 2016

Column 'Rocket Mortgage'

Columns, Print deze pagina: Print

Foto website EdwinCFD biedt via haar Column persoonlijkheden uit de financiĆ«le branche een 
podium, om met visie op recente gebeurtenissen nader in te gaan.

 Deze maand is CFD voorzitter Edwin Herdink gastcolumnist.

 Edwin vertelt u in zijn column, welke ontwikkelingen op de hypotheekmarkt ons te wachten staat. 

 

Rocket Mortgage, de ondergang van hypotheekadvies?


Het rommelt momenteel aardig in de hypotheekmarkt, daar waar men in Amsterdam van plezier de polka danst, zo troosteloos is het elders in het land. Dan doel ik niet alleen op de verkoopcijfers, maar vooral op de vooruitzichten voor de hypotheekadviseur de komende jaren. Want ondanks de plaatselijk oververhitte markt, is geen markt door verregaande automatisering (FinTech) zo aan verandering onderhevig als deze. Als ik daar ook nog de discussie bij betrek over afschaffing van de rente-aftrek, dan voelt u wel aan dat ook in Amsterdam weldra de stemming zal omslaan.


Met het verder ontwikkelen van innovatieve kennissystemen en het koppelen van big data, zal voor veel hypotheekkantoren het voortbestaan onder druk komen te staan. Niet omdat de woningmarkt instort, maar doordat de aanbieders de hypotheekmarkt voor het grote ondeskundige publiek on-line gaan openstellen. In 2013 gaf ik al aan dat de klant van morgen via zijn smartphone toegang zal verkrijgen tot alle financiĆ«le diensten en producten van aanbieders. Ik had niet kunnen voorzien dat dit zo snel werkelijkheid zou worden. Met het wegvallen van de wettelijke belemmeringen voor de online verkoop van complexe producten, kan nu iedereen zonder tussenkomst van een adviseur, zijn eigen hypotheek afsluiten. Wanneer op termijn de hypotheekrenteaftrek verdwijnt en daarmee ook alle fiscale regels de prullenbak in kunnen, dan is het einde van het hypotheekadviestijdperk nabij.  

Lees via onderstaande link het hele artikel.

 

Social Bookmarks

Reacties (0)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Annuleren Reactie toevoegen...