Inloggen voor besloten content

Inloggen als lid is mogelijk door het invullen van het inlogformulier rechts. U krijgt dan toegang tot besloten content van de commissie.

Inloggen voor besloten contentdonderdag, 28 januari 2016

Column 'Evaluatie provisieverbod'.

Columns, Print deze pagina: Print

Debat provisieverbod

CFD biedt via haar Column persoonlijkheden uit de financiële branche een podium, om met visie op recente gebeurtenissen nader in te gaan.

 

 Deze maand is CFD voorzitter Edwin Herdink gastcolumnist.

Edwin geeft deze maand zijn visie op de komende evaluatie van het provisiverbod.

 

 

De evaluatie van het provisieverbod komt eraan. In 2017 zullen de overheid en de marktpartijen zich buigen over de voordelen en nadelen van deze ingrijpende maatregel.  Edwin Herdink, voorzitter van brancheorganisatie CFD neemt vast een voorschot op die evaluatie.

Sinds de introductie van het provisieverbod is er veel over geschreven en gesproken. Wanneer het enige tijd stil is dan steekt het plotseling weer de kop op. Voor- en tegenstanders willen nog steeds elkaar hun gelijk bewijzen. Maar hoe zat het ook alweer met deze discussie? Het was minister De Jager die in 2009 met een totaalpakket aan maatregelen kwam om een solide financiële sector te bewerkstelligen. De klant moest centraal gesteld worden en hiervoor was een gedrags- en cultuurverandering noodzakelijk. Aan de basis hiervan stond een provisieverbod voor complexe en impactvolle financiële producten. Dit zou een belangrijke bijdrage leveren aan de ontvlechting tussen aanbieders en adviseurs. Sturing van financiële producten door de aanbieder zou zo tot het verleden gaan behoren.

Lees hier de hele column(bron AMweb).

Social Bookmarks

Reacties (0)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Annuleren Reactie toevoegen...