Inloggen voor besloten content

Inloggen als lid is mogelijk door het invullen van het inlogformulier rechts. U krijgt dan toegang tot besloten content van de commissie.

Inloggen voor besloten contentzaterdag, 14 oktober 2017

CFD onderzoekt Allianz-BND deal

Laatste nieuws, Print deze pagina: Print

JustitiaCFD onderzoekt Allianz - BND deal

CFD heeft verschillende klachten ontvangen van intermediairs over het stopzetten van provisie na de overname van de Allianz bankactiviteiten door Brand New Day. 

Op verzoek van enkele intermediairs heeft CFD besloten te inventariseren wat de omvang van het probleem is.

Gedegen onderzoek
Er is grote onrust bij intermediairs over het plotselinge verlies van doorlopende provisie. Het lijkt er nu op dat de bewuste beleggingsactiviteiten van Allianz recent zijn ondergebracht in een aparte Allianz entiteit en daarna zijn doorverkocht aan Brand New Day. Met de doorverkoop van de portefeuille zijn blijkbaar de provisierechten verloren gegaan. Nader onderzoek moet uitwijzen of dit een juiste gang van zaken is geweest.

Verbaasd
CFD voorman Edwin Herdink, die als eerste werd getipt door intermediair Nico van Koesveld, is zeer verbaasd over de hele situatie. "De belangrijkste vraag in deze zaak is of de belangen van het intermediair en de rekeninghouders optimaal zijn behartigd''.  
 
Oproep
Om meer grip te krijgen op de omvang van de zaak doet CFD een oproep aan alle betrokken intermediairs zich te melden bij CFD en die melding te voorzien van alle relevante communicatie met beide verzekeraars.

De resultaten van de inventarisatie worden met de betrokkenen gedeeld om vervolgens samen te bepalen welke verdere stappen moeten worden ondernomen.

Social Bookmarks

Reacties (0)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Annuleren Reactie toevoegen...