donderdag, 01 februari 2018

Black Paper 'Evaluatie Provisieverbod'

Documenten & artikelen, Print deze pagina:

Evaluatie provisieverbod vol halve waarheden


ProvisieverbodDe onderzoeksrapporten 'evaluatie provisieverbod' kenmerken zich door halve waarheden. Door hier verder beleid op te bouwen wordt onafhankelijk financieel advies in Nederland een speeltje voor de goed-geletterden en mensen met hogere inkomens. Dat is de conclusie van CFD na een nadere bestudering van de onderzoeksrapporten van Decisio en CentERdata en de daarop gebaseerde kamerbrief van de minister van Financiƫn.

CFD-voorzitter Herdink maakt zich grote zorgen over de 'grote stappen snel thuis' aanpak van CDA-minister Hoekstra. Om te beginnen geven beide onderzoeken, los van elkaar, duidelijke signalen af, dat nader onderzoek en duiding nodig is om tot echte inzichten te komen.

Daarnaast staan in het consumentenonderzoek (CentERdata) conclusies, die haaks staan op bevindingen uit het sectoronderzoek (Decisio). Dat is een hele grote rode vlag.

Als deze resultaten voldoende worden geacht om tot definitieve besluitvorming over te gaan op zo'n belangrijk onderwerp, dan wordt de sector en de burger simpelweg niet serieus genomen.

Klik hier  voor de gehele Black Paper 'Evaluatie Provisieverbod'. 

Social Bookmarks

Reacties (0)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Annuleren Reactie toevoegen...