Inloggen voor besloten content

Inloggen als lid is mogelijk door het invullen van het inlogformulier rechts. U krijgt dan toegang tot besloten content van de commissie.

Inloggen voor besloten contentdinsdag, 04 september 2012

Juridisch vooronderzoek gestart

Laatste nieuws, Print deze pagina: Print

Edwin Herdink, voorzitter CFD (L)

De Commissie CFD laat advocatenkantoor Van Beem-De Jong een juridisch vooronderzoek doen naar de rechtspositie van bestaande assurantiediploma's in het nieuw voorgestelde wettelijke deskundigheidssysteem, waarbij periodiek een PE-examen moet worden afgelegd.

"Dat betekent feitelijk een opgelegde permanente examinering van financieel dienstverleners", aldus voorzitter Edwin Herdink. "Een inhaalexamen en een steeds terugkerende opgelegde periodieke examinering heeft geen enkele relatie met permanente educatie en reeds eerder behaalde diploma's. Zaken die feitelijk los van elkaar staan, worden door het ministerie met elkaar vermengd. De commissie is voor een deugdelijke permanente educatie op basis van een zogenoemd puntensysteem, maar is absoluut tegen een steeds terugkerend verplicht opgelegd examen om het reilen en zeilen van een onderneming aan op te hangen."

Adfiz kwam vorige maand in actie tegen de nieuwe vakbekwaamheidseisen en vroeg de Onderwijsraad om advies over de voorstellen van minister De Jager. Adfiz vindt een driejaarlijks herexamen "ongebruikelijk en ineffectief". Financiƫn paste enkele weken terug de voorstellen aan door te stellen dat een diploma wel geldig blijft als niet aan de PE-eisen is voldaan, maar dat wel een inhaalexamen moet worden gedaan om actief te kunnen blijven in de branche.

Social Bookmarks